Volt némi maradék málna otthon, amit még Anyutól kaptam, ezért nekiláttam felhasználni, mielőtt kárbaveszett volna.
Hozzávalók: (3 személyre)
- 25 dkg málna
- fél citrom leve
- 5 ek cukor
- fél csomag eper ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 1 csipet só
Elkészítés:
A málnát óvatosan megmossuk,lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek - és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti magokat le is szűrheti.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet és a cukrot ís, így kezdjük el főzni folyamatos kevergetés mellett míg kicsit el nem kezd besűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a gyümölcspépet és pár percig rotyogtatjuk. Fogyasztás előtt lehűtjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.