Én most egy klasszikus, gyors, gyümölcsös sütit hoztam az általam kiírt, minden ízű gyümölcs névre keresztelt fordulóra, ami tényleg pofon egyszerű és nagyon finom is egyben. Szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
Hozzávalók: (20*40- es tepsihez)
Tészta:
10 dkg kukorica liszt
40 dkg finomliszt
1 citrom reszelt héja
3 ek tejföl
3 tojás sárgája
csipet só
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
25 dkg lágy margarin
4 marék darált dió (elhagyható)
Töltelék:
4 kissebb alma
2 kopasz barack
1 ek citromlé
1 cs tejszín ízű pudingpor (vagy vaníliás)
csipet só
fél kk fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
5 dkg margarin
1 dl tej
10 dkg cukor
3 tojás fehérje
1 dl tej
Elkészítés:
A tészta alapanyagait (kivéve a diót) egy tálban kézzel alaposan összegyúrjuk, ha már nem ragad a kezünkre, akkor jó. A masszát két részre vesszük 1/3- 2/3 arányban. 1/3 megy a mélyhűtőbe, 2/3 meg a hűtőbe 1- 2 órára pihenni.
A töltelékhez az almákat megpucoljuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a citromlét, fűszereket meg a margarint, így megdinszteljük, míg kicsit meg nem puhul. Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, ez eltart egy darabig: 5- 10 perc. A barackokat kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük, így nyersen keverjük a tűzön kicsit megpuhított almaszeletekhez. A gyümölcsös keverékhez hozzáöntjük a pudingporos tejet és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ebbe nyomkodjuk bele a hűtőből kivett tésztánkat, csak így egyszerűen kézzel, nagyjából egyenletesen. Erre öntjük a gyümölcsös tölteléket, amit eloszlatunk rajta. A mélyhűtőböl kivett tésztánkat golyócskákra csipkedjük és beleforgatjuk a darált dióba, így halmozzuk a gyömölcsös réteg tetejére. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és ebben sütjük kb 40- 50 percig, míg a teteje szép aranybarna nem lesz és tűpróbával ellenőrizzük, hogy az alja is teljesen megsült e. A sütőből kivéve szobahőmérsékletűre hűtjük, így fogyasztjuk kockákra vágva. Egy pohár tejjel tökéletes nasi, de vendégváró finomságnak is remek :D
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.