A mostani fordulóra, amit Katuci hirdetett meg, Pé receptjével jövök, aki jelentős mennyiségő szendvicset fogyaszt munkájából adódóan, így ő a specialita ilyen téren nálunk. Ezt a finomságot készített el egyik hétvégén ebédre, miközben én vizsgára tanultam, a maradék sem veszett kárba hétközben elcsipegettük.
Hozzávalók: (4 személyre)
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- fél dl olivaolaj
- 3 dl langyos víz
Töltelékhez:
- 1 kis pohár medvehagyma öntettel elkevert tejföl
- kápia paprika szeletek
- kígyóuborka szeletek
- sertéscomb kocka ízlés szerint fűszeresen olivaolajon megpirítva (20- 30 dkg)
Salátához:
- fél fej édeskáposzta vékonyan felszeleteve
- 2 szál sárgarépa lereszelve
- só, bors, őrölt kömény
- 2 ek ecet vagy citromlé
- 1 ek cukor
- 2 ek olivaolaj
- 2 ek olivaolaj
Elkészítés:
A tészta így készült. Ekkor mennyiségből 8 db lesz.
A salátához a répa és káposzta forgácsokat lesózzuk és fél órát állni hagyjuk. Eztán ízesítjük a fűszerekkel.
A még meleg tortillákat megtöltjük paprikával, uborkával, salátával, husival és medvehagymás tejföllel. Félbehajtva vagy feltekerve fogyasztjuk.
Frissítően finom és laktató!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.