Eperfagyi

2014/06/02. - írta: cicapamacs

Úgy gondoltam, hogy míg tarta az eperszezon nekem kell egy epres fagyit készítenem, mert muszáj, bár nagy melegek még nem voltak, de hamarosan jöhetnek ;)



Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 1 dl sűrített tej
- 1 dl tej
- 2 dl habtejszín
- negyed citrom leve
- 2 ek cukor
- csipet só

Elkészítés:
A fagyigép edényét 24 órára mélyhűtőben behűtjük. Az epret a citromlével, cukorral, sóval leturmixoljuk, nem baj, ha kicsit darabos marad. A habtejszínből lágy habot verünk. A sűrített tejet és a tejet az eperpüréhez adjuk, amibe beleforgatjuk óvatosan a habot is, így mehet 4 órára pihenni a  hűtőbe. A fagyigépben a krémet 40 percig kevertetjük, majd pár órába bedugjuk a mélyhűtőbe még fogyasztás előtt.

Ezzel a recepttel neveznék Habverő és fakanál játékára.

További fagyi receptjeim: ITT.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunsuti.blog.hu/api/trackback/id/tr206842923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása