Karamell fagyi

2014/07/25. - írta: cicapamacs

Ismét egy fagyi recept következik, ami remekül sikerült, isteni az íze és krémesen lágy az állaga.


Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 3 dl tej
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 kk tejpor
 
Elkészítés:
A tejszínből lágy habot verünk, ne legyen túl kemény se túl lágy. A cukrot a sóval karamellizáljuk, erre öntjük a szobahőmérsékletű tejet - amit csomómentesre kevertünk a tejporral -, óvatosan nehogy kibugyogjon az edényből, majd megvárjuk míg felolvad a hirtelen megkeményedett karamell a tejben, vigyázzunk nehogy leégjen vagy kifusson közben. A karamellás tejet szobahőmérsékletűre hűtjük, ekkor forgatjuk bele a habot. Így mehet a hűtőbe 4 órára pihenni. A fagyigép edényét 24 órával a készítés előtt behűtjük, majd a hideg krémünket beleöntjük és így kevertetjük a  géppel 40 percig. Ekkor még pár órára bedugjuk fogyasztás előtt a mélyhűtőbe. Én még cukorcsillagokkal dekoráltam a tölcsérben :)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunsuti.blog.hu/api/trackback/id/tr526842871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása