Görögdinnye leves

2014/08/06. - írta: cicapamacs

Vendégeket vártunk egy igen párás meleg napon, így jött az ötlet, hogy valami könnyű és frissítő leves legyen az előétel, ennek köszönhetően született meg ez a finom hideg gyümölcsleves, ami villámgyors is egyben.
 
 
Hozzávalók: (5 személyre)
- 4 kg édes görögdinnye hús (kb)
- egy szál menta levelei
- csipet só
- 4 ek méz
- 1 dl vörösbor
- 2 késhegynyi gyömbér
- 1 dl víz
- 1 ek étkezési keményítő
 
Elkészítés:
Mi egy 6 kg- s dinnyét vettünk, méghozzá a sötétzöld héjú, magszegény fajtából, hogy ne kelljen magozni. Félbevágtuk és az egyik felének a húsát csak egyszerűen kikapartam egy lábasba, ehhez hozzáadtam a többi hozzávalót és alaposan összeturmixoltam. Így feltettem főni és mikor egyet rottyant le is vettem a gázról és szobahőmérsékletűre hűtöttem, majd bedugtam a hűtőbe és alaposan lehűtöttem. A dinnye másik feléből igyekeztem kiskanál segítségével csinos gömböcskéket kanyarítani levesbetétnek. Ezeket is behűtöttem. Tálalásnál a gömböcsgömbökre kanalaztam a levest. Igazán üdítő :D
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunsuti.blog.hu/api/trackback/id/tr976842861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása