Blogkóstoló - Banánkrém leves

2014/06/20. - írta: cicapamacs

A mostani forduló lebonyolítása a tetovált lányhoz, Ágihoz került, aki a sorsolás alkalmával Konyhavirtuózt húzta ki páromul, akinek a "konyhájban" már többször megfordultam és mentettem is el tőle recepteket, most viszont szépen végignézegettem az összeset. Egy krémlevesre esett a választásom, méghozzá praktikussági okokból, ugyanis volt otthon 4 punnyadt banánom ;)


Hozzávalók: (2 személyre)
- 4 érett banán
- fél csomag banán ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk citromlé
- 2 ek cukor
- 1 kk vaníliaaroma

Elkészítés:
A tej egy részével elkeverjük a pudingport, majd a maradék tejjel, cukorral közepes lángosn besűrítjük. A banánt a citrommal, fahéjjal, vaníliaaromával, tejszínnel leturmixoljuk és a sűrű tejhez adjuk. Így forraljuk pár percig. Tálalásnál megszórjuk egy kevés szeletelt mandulával :) Hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk. Nagyon kellemes leves.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunsuti.blog.hu/api/trackback/id/tr146842907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása