Tündénél láttam meg ennek a villámgyors sütést nem igénylő sütinek a receptjét és csak egy kicsit módosítottam rajta. Mindenki imádta, aki megkóstolta!
Hozzávalók: 20*30-as tepsihez
- 6 dl tej
- 16 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 8 ek búzadara
- 30 dkg kókuszreszelék
- 1 kk vaníliaaroma
- 1 csipet só
Tetejére:
- 100 g étcsokoládé
- 50 g tejcsokoládé
- 2 ek tejszín
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A tejet a cukorral, sóval vaníliaaromával, margarinnal és a búzadarával feltesszük főni. Addig kevergetjük, míg el nem kezd besűrűsödni, ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket és még 1- 2 percig együtt főzzük az egészet. Levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk kézzel. Így teljesen kihűtjük. A csokit feldaraboljuk és alacsony lángon az olajjal és tejszínnel felolvasztjuk. A kókuszos massza tetejésre öntjük és óvatosan eloszlatjuk rajta, egyenletesen. Ha a csoki is kihűlt betesszük a hűtőbe néhány órára. Egy forróvízbe mártott késsel szeleteljük fel és vágásonként megtisztítjuk az élét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.