Zapiekanki - a lengyel melegszendvics

2014/09/03. - írta: cicapamacs

A lengyelországi nyaralásunk kapcsán jövök egy recepttel, amit bár kint nem kóstoltunk meg, de olyan egyszerű és jellegzetes, hogy bárki elkészítheti otthon, mi is így tettünk. Kint utcai árusok előszeretettel kínálják, tipikus gyorskaja. A lengyelek imádják a gombát, rengeteg ételükben szerepel bőséggel!


Hozzávalók: (2 személyre)
- 1 bagett félbevágva (mi most olivás gyökérkenyeret vettünk hozzá)
- margarin/vaj
- 4 fej csiperke gomba vékonyan felszeletelve (nyersen, de meg is dinsztelhetjük)
- sonka felcsíkozva (jelen esetben csirkemell)
- reszelt füstölt sajt (sima is jó)

- ketchup/majonéz

Elkészítés:
A bagetteket vágott felükön megvajazzuk. Rápakoljuk a sonkát majd a nyers gombát, így kicsit elősütjük a régimódi melegszendvics sütőnkben, de lehet sütőben is, majd, ha a gomba kicsit megsült megszórjuk a sajttal is és ráolvasztjuk. Ketchuppal és majonézzel vidáman elfogyasztjuk.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sunsuti.blog.hu/api/trackback/id/tr936842847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása